Diskuse

Recenze na Léčebný kód Alexandera Loyda a Bena Johnsona

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na druhé straně - efekt zvaný "víra tvá tě uzdravila" je všeobecně známý. 

Knihu samotnou neznám, ale znám spoustu knih podobného charakteru. Všechny se opírají o víru v to, co děláte. Pokud tu víru v sobě nemáte, ničeho nedosáhnete. Nemyslím, že je to podvod jako takový - to by bylo jen v případě, že slibují, že se takto uzdraví úplně všichni za jakýchkoliv podmínek.

Samozřejmě je to vymývání mozků - ale to vymývání je zase nezbytné pro tu neomezenou víru, která pak uzdravuje. Proto v tom nevidím problém... 

Berou za to peníze - je otázka, jestli berou příliš moc... Může se to zdát moc, ale (znovu) na druhou stranu, lidé mají všeobecně vzato zakotvený pocit, že "co nic nestojí, to za nic nestojí" aneb - něco za něco. Takže i tenhle fakt pracuje ve prospěch "víry" - i když jen druhotně. 

Sama těmto knihám nevěřím, nepřitahují mne... Jsou ale lidé, kterým tohle pomůže. I když třeba jenom k tomu, aby prohlédli... (ve všech slova smyslech).

0 0
možnosti

Ano, placebo efekt je známý a funguje - do jisté míry. Ale to není Léčebný kód. Autoři tvrdí, že vynalezli něco svého, nového, převratného (mají na to certifikáty, které prodávají), co funguje. A to není pravda. Takže je to podvod.

Jestli máme chápat jako přínos a pomoc úplně všechno, co se nám přihodí, potom můžu rovnou vyhlásit, že mi pomáhá každý, kdo mi ubližuje. Rodiče třeba mlátí děti pro jejich dobro, aby děti poznaly, že svět je krutý a byly na to připraveny. Aby prohlédly:-/ Když budeme pomoc chápat takto libovolně, vůbec k ničemu to není. Zbavuje nás to možnosti rozlišit, co je dobré a co je špatné, co chceme, a co ne.

0 0
možnosti
Foto

A ještě anketa: Pomohl vám Léčebný kód? Pokud ano, dejte sem + , pokud ne, dejte sem –

0 1
možnosti

Pro jistotu bych to ještě upřesnila: "pomohl" znamená, že jste se díky němu vyléčili, nikoliv, že jste prohlédli aj.

0 0
možnosti
Foto

Brilantní odvážná recenze se kterou souhlasím do každého detailu. Dost lidí mi nabízelo Léčebný kód jako cosi úžasného a absolutně převratného - a já měl od začatku velmi silný dojem, že autoři Léčebného kódu si dělají z čtenáře nehoráznou srandu a že se s někým vsadili, že vydělat spoustu peněz lze i absolutními nesmysly, dodá-li se k nim dostatečně „silný“ marketing. A tuto sázku s přehledem vyhráli, bohužel. Výsledkem je oblbování lidí bez vlastního názoru a - což je ale ještě horší - další profanace duchovnosti u lidí s vlastním názorem, kteří používají obě hemisféry. Těší mě, že to konečně někdo analyzoval pořádně a takovým svižným jazykem k tomu. Karma.

0 0
možnosti