Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Zdá se, že Češi jako "nejatheističtější" národ na světě -jak řekl tuším papež zárověň hledají duchovní náhradu a proto se vrhají na různé New Ageismy a podobné obskurnosti.

0 0
možnosti
DT

To je prostě american way. Takhle to u nich funguje a oni to považují za správné. My nejsme jako oni, už jen díky úplně jiné kultuře, a tak si tohle vnitřně nikdy neosvojíme, i když to můžeme chápat. Berte to jako, že ona tu není pro vás, a tudíž z toho nemusíte mít těžkou hlavu a vyberte si někoho, kdo světlo hlásá zadarmo. Je jich spousta.

0 0
možnosti
HB

Nevadí mi, když jsou služby placené. Vadí mi - a opakovaně to píšu v blogu - když za své peníze nedostanu odpovídající kvalitu. Říkám, že nabídka TS neodpovídá ceně (2000 za workshop). Neříkám, že to chci zadarmo.

Omlouvat podvod a nekvalitu jinou kulturou mě neuspokojuje. Připadá mi to jako alibismus. Navíc si nemyslím, že to, co předvádí TS,  je nutně american way. Ona prý v místě, ke žije ani moc známá není. Je záhada, proč zrovna u nás se jí podařilo získat tolik příznivců. Lví podíl na tom podle mě má práce šiřitelů jejích videjí v češtině a slovenštině a jejich organizační talent....

Asi nad tím ještě nějakou dobu nepřestanu nechápavě kroutit hlavou...

0 0
možnosti
HB

No a abych nebyla konstruktivní zase tak moc, tak sem s gustem vkládám odkazy s kritickým hodnocením Teal, kterých naštěstí od napsání tohoto mého blogu zase přibylo.

nejnovější názor Igora Chauna i s bohatou diskusí:

https://www.facebook.com/notes/igor-chaun/aktu%C3%A1ln%C3%AD-post%C5%99ehy-k-teal-scott-igor-chaun-13-4-2014/820023951359184

A tady je dlouhodobá a stále rozvíjená debata o TS:

http://za-svetlem.blogspot.cz/2013/05/teal-scott-manipulace-ci-pravda.html

0 0
možnosti
HB

Dík za názory a ohlasy. Myslím si, že abych mohla kritizovat cokoliv a kohokoliv, na to nepotřebuju žádné oprávnění, ani potvrzení, že jsem profesionálka v čemkoliv. Tohle je soukromý blog. Nemám v něm ambice potvrzovat svou odbornost. Jsem připravená na to přijímat potom takovéhle ohlasy a názory:-) To úplně stačí.

Jsem přesvědčená, že jako s ubožáky a užitečnými idioty zachází se svým publikem právě Teal S. Tím, že jim podle mě nepomáhá, odvádí jejich pozornost od vlastního života a u toho je ještě případně pumpne o peníze, svým workshopem či eshopem. Svou kritikou jsem chtěla říct asi to, že lidi by si měli víc věřit, poslouchat sami sebe. Měli by důvěřovat i tomu, že na to, aby zlepšili kousek světa vedle sebe vůbec žádnou Teal nepotřebují. To mi připadá jako docela konstruktivní přístup.

1 0
možnosti
DM

Absolútne nesúhlasím s celým článkom a vôbec kritikou ktorá je založená na spochybňovaní Teal len preto, že je to pekná, mladá, sčítaná a charizmatická žena. Aký obmedzený je to názor, alebo snáď duchovný človek musí mať 150 rokov, dlhú bradu a žiť v Indii?? Absolútne scestné argumenty. Poznám všetky videá Teal a napriek tomu, že pani autorka označila hlboké problémy, ktorými trpí väčšina tejto populácie, ako nedostatočná sebaúcta, či nenaplňujúce vzťahy len pseudoproblémami ľudí, ktorí nemusia riešiť svoj život, popularita Teal je práve preto taká veľká, lebo v každom jednom videu ponúka ľuďom nádej že situácia v akej sú sa môže zlepšiť práve vďaka tomu, že sa budú spoliehať sami na seba a nie na niekoho druhého. Označiť takýchto ľudí za chudákov je hlboko urážajúce a od autora absolútne neprofesionálne. Pani Borovská sa označuje za vášnivú hľadačku pravdy a chýb, možno by sa však mohla zamyslieť nad tým, prečo je pre ňu tŕňom v oku niekto, kto je schopný poskytnúť pozitívny zámer do budúcnosti a niečo pre neho aj reálne urobiť, nie len kritizovať svet ako taký. Rozumiem tomu, že konštruktívna kritika je potrebná, ale označiť ľudí, ktorí chcú pomôcť v projekte, ktorý pokladajú za prospešný ako "užitočných idiotov" nie je ani konštruktívne ani profesionálne. Zriedka čítam články od podobných kritikov a viem aj prečo, je totiž jednoduchšie sedieť v kancelárii a ponúkať osvietené kritické pohľady na čokoľvek, než sa postaviť a ísť spraviť niečo, čo by ľuďom reálne pomohlo. Teal skutočne pomáha a je mi úplne jedno či vidí čakry, alebo energie druhých ľudí, dokonca mi je jedno, aj to, čo si prežila, ona pomáha svojimi slovami, ktoré sú povzbudzujúce a sú schopné pomôcť vrátiť silu naspäť do rúk človeka. A to má oveľa väčšiu hodnotu ako všetky články podobných pánov kritikov.

0 0
možnosti
Foto

Nevím jací jste odborníci vy, aby jste mohli tuhle osobu odsuzovat. Já teda v tomhle "oboru" odborník nejsem. A odborník na co, vlastně? Každý si musí vybrat svým srdcem, co s ním bude rezonovat. A pokud to s ním bude rezonovat, pomůže mu to. Se mnou některé její myšlenky rezonují a některé ne. Nejsem její fanoušek. Opravňuje mě to k jejímu kritizování? Duchovno je tak abstraktní záležitost, že každý kdo kritizuje to co říká, nemůže mít oporu v ničem jiném, než ve svém názoru a možná pocitech. Místo zbytečné kritiky nabídněte svůj pohled a alternativy, člověk si může pak aspoň vybrat a bude to pozitivní. Na rozdíl od kritiky. Takhle ji dáváte paradoxně za pravdu, i když jste to evidentně tak nemysleli :-)

0 0
možnosti
Foto

Teal Scott je hezka zena a obcas rika docela dobra terapeuticka moudra. Z meho pohledu je problem v tom, ze obcas take rika vyslovene nesmysly, ktere mohou hledajicimu cloveku docela zavarit, nebot jako instrukce jsou nepouzitelne (asi podobne, jako kdyz kdysi zlotrily ucitel housli poradil mlademu nadejnemu Jarovi Cimrmanovi aby hral na strunach pod kobylkou :-).

Zajimavy a uzitecny clanek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4539x
Vášnivá hledačka pravdy a chyb:-) Vlídná školitelka.

www.skolitelka.eu
www.ceske-korektury.cz

Recenze a vlogy mám taky na svém Youtube kanálu: https://www.youtube.com/channel/UCkDUcOigUNtbBAe9bko4L3Q